Szén-monoxid-vészjelzők kihelyezése

Tény, hogy otthonunk tűzbiztonsága csupán pár ezer forintba kerül, de hogyan és hova helyezzük ki a megvásárolt szén-monoxid riasztó készüléket? Nem telik el hónap, hogy ne olvasnánk szén-monoxid mérgezésről szóló híradást. Ezen hírek túlnyomó részénél elhangzik, hogy a szén-monoxid-mérgezést csak CO vészjelző használatával lehet kivédeni. A néma gyilkos pedig csendben érkezik!


Tűzbiztonság fogyatékkal élő  lakók esetében

A szociális lakhatás keretében a társadalom legsérülékenyebb tagjainak adnak otthont; a lakók nagy százaléka valamilyen maradandó fogyatékossággal él. Ide tartozhat a mozgáskorlátozottság, a látás- vagy hallásvesztés, a tanulási nehézségek, vagy ezek közül néhány kombinációja.


Demens lakók: Konyhai biztonság a szociális lakhatás biztosításakor

Sajnos egyre több idős ember szenved demenciában vagyis időskori szellemi leépülésben. Ez az elgyöngítő betegség többféleképpen hat az elmére és a testre, így például az ítélőképességre, az idő- és térérzékelésre, a viselkedésre, a fizikális képességre és az érzékelésre.


Hét halálos áldozattal járó paneltűz a fővárosi Csertő utcában

A fővárosi tűzoltóság történetében olyan mértékű pánikkal járó tűzeset, mint amilyen a Csertő utcai tízemeletes lakóépületben 1972. május 18-án pusztított, addig nem fordult elő. Mielőtt ennek ismertetésére rátérnénk, pergessük vissza az eseményeket és vizsgáljuk meg az előzményeket.


Csaknem négyezer lakástűz 2021 első félévében

Az év első hat hónapjában összesen 3815 otthonban keletkezett tűz, 263 esetben panellakásban. Összesen több mint 47 ezer négyzetméternyi ingatlan égett le, csaknem akkora terület, mint Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja.